středa 30. března 2011

Polské chování

Pro polské chování mám jen čtyři slova: nemají ohledy k ostaním....

........to neznamená, že by byli bezohlední, je třeba rozlišovat jemné nuance věci :)

Poláci, se kterými jsem se setkala v Krakově, zásadně nikomu neuhýbají. Takže když jde člověk po ulici a naproti němu roztažená skupinka Poláků, myslíte, že jeden z nich půjde na stranu, aby člověk taky mohl projít? Ne. Nechápu....čas od času mě napadá co by se stalo kdybych teda neuhla, jestli by došlo ke srážce nb co.....

Poláci, se kterými jsem se setkala v Krakově neznají pravidlo z místnosti se nejdřív vychází a až potom vchází.....Poláci se budou drát za každou cenu první kamkoliv.

Poláci, se kterými jsem se setkala v Krakově, zásadně nepoužívají slůvko s dovolením.......v MHD, v obchodě, na ulici......vždycky jenom zírám.

Polákům, se kterými jsem se setkala v Krakově, podáte prst a sežerou vám celou ruku.....pustíte jednoho do dveří a najednou se vám stane, že tam stojíte jak ypsilon ptž se tam nahrnou všichni.....

Poláci, se kterými jsem se setkala v Krakově, vám vlezou před foťák a nevidí na tom nic divného.

Poláci, se kterými jsem se setkala v Krakově, nejenže jezdí jak prasata a to i s autobusem (takže má člověk co dělat aby u té tyče vlál co možná nejmíň), ale neumí ani chodit......vrhají se pod auta, suverénně na červenou a vůbec na těch přechodech nepěchají......vždycky jenom kroutím hlavou (něco jak Iři).

 

Nakonec příklad ze života: Třeba dnes mě málem přejelo auto.....na chodníku. A borec co z něho vylezl se tvářil jako že je to úplně normální a v pohodě.

 

Abych pravdu řekla, je to docela otravné....obzvlášť v obchodě u chlaďáku se sýrem a na ulici.

3 komentáře:

  1. sepis prosimte i nejake kladne veci, ctu to spolubydlici co je napul polka, a docela dost nechape:DDD najde se aspon neco??:)

    OdpovědětVymazat
  2. kveta HlDIŠOVÁ3. dubna 2011 v 11:23

    Baruško,zdravím Te a asi jsem něco zorala při odesílání.Ten můj púvodní dopis asi neodešel,pokouším se znovu.Stou bezohledností chodců nemusíš chodit daleko.Já když jdu od kostela proti lidem, kteří jdou z 3.nebo4. autobusu, musím vyhnout na trávu nebo na sníh.Kočky sedí na křesle a jak vrznou dveře,jsou u nich.Dopoledne jim dám krmení,do odpoledne by byly moc hladné.Riki ví,že nejsi doma,i když je se mnou v kuchyni,ktobě se vůbec netlačí.Už Ti ta půlka brzy uběhne.Ta ubíhá dřív, než ta první.Zdravím Te bába.

    OdpovědětVymazat