pondělí 4. dubna 2011

Květiny

Poláci, se kterými jsem se v Krakově setkala (SKJSVK) mají zvláštní zálibu v květinách....

......jinak si vážně neumím vysvětli množství stánků, stánečků, kiosků, kamenných obchodů a důchodců s několika vázičkami řezaných květin. Vždycky žasnu, že se jich tady tolik dokáže uživit.

Takhle vypadá typický stánek s květinami

Další kapitolou jsou umělé a sušené květiny. Umělé květiny mají Poláci (SKJSVK) snad všude. Určitě ve všech restauracích, jídelnách, hotelovém pokoji nebo kostelech kde jsem byla. Tyhle ohavnosti si jistě každý dokáže představit, to jsem opravdu nefotila :)

Sušené květiny jsou taktéž všude, teda ve všech stáncích s květinami a na Rynku Glowném je dokonce trh specializovaný na sušené kytice.....to bude asi nějaká národní řemeslná tradice........nicméně mi to taky přijde ohavné. Nepochopím jak si to někdo může koupit a dát do vázy....kdyby to byla normální vazba.....košík se slaměnkami nebo tak, ale tohle?

Trh se sušenými kyticemi na Rynku

Sušené vazby

Sušené vazby II.

3 komentáře:

  1. A tak to zase proč ne? jsou místa, kam se prostě sušená kytka (nebo i umělá) prostě hodí. Třeba protože živá se tam prostě dát nemůže nebo by tam nepřežila nebo se trápila. Třeba my máme v ložnici takovou amforu, do které dlouho chceme něco stčit. Ale živou tam dát nemůžeme a tak jediná možnost něco umělého... Jinak ale zelené, to my můžeme - toho máme plný byt a obývák zvlášť! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. jj, Poláci a umělé květiny, klasika...:-)

    OdpovědětVymazat
  3. [1] Ale ty odpornosti co jim tam stojí na stolech v menze atd. to by sis ani v noční můře nedokázal představit.....to člověka někdy přechází hlad.
    Kdyby mi to nebylo trapny, tak ti to snad aji vyfotim, ale kdyz si vzpomenu na manevry jak jsem fotila v přeplněnym supermarketu mliko v sáčku.....no nevim nevim :)

    OdpovědětVymazat