pondělí 11. dubna 2011

Zapikanka

Teď prohlásím odvážně kacířskou myšlenku a doufám, že se za ni nedočkám opovržení......

........zapiekanka je milionkrát lepší než hermoš z Husáku. (ještě se mnou všichni mluví?)

Zapiekanka je Krakovská (nb Polská....nejsem si jistá) specialita. Je to v podstatě půl bagety jako kráva na ní je směs hub a sýra (půlka katedry se teď šklebí, co :D ?).....to je ta základní a pak se tam ještě přidávají různé přísady a omáčky a pak se to celé dá zapict do pece, odtud název.......ale pozor není to tak jednoduché, nejlepší zapiekanka se dá koupit jenom v jednom stánku uprostšd Židovského ghetta Kazimierz na náměstí Plac Nowy v okýnku toho stánku (bo je tam asi dvacet různých okýnek prodávajících zapiekanky), které má žlutou vlaječku s názvem Zapiekanky Królewskie.

Základní zapiekanka stojí myslím 5 zl....pak cena roste úměrně s přidanými ingrediencemi.

Já jsem měla Królewskou za 9 zl......byl na ní špenát, kukuřice, kuřecí maso, slanina, houby, sýr, rajčata, pažitka a česneková omáčka.

Zapiekanka Kólewska

Zapiekanka II.

Jistě všímavému pozorovateli neunikne, že je už nakousaná....chtěla jsem ji sice zdokumentovat v celé její velikosti, ale nakonec jak jsem ji dostala do ruky, vrhla jsem se na to jak vlčák.....holt hlad je sviňa, no.

pozn.: Na zapiekanku jenom když umíráte hlady, jinak člověk nemá šanci tohle všechno sníst......bylo to těžké, i já jsem s tím měla problémy :)

3 komentáře:

  1. Vypadá moc dobře. Určitě si dáme.

    OdpovědětVymazat
  2. To bych si dala! Mňam! A tady jen samý kebab a piza, blee. :((

    OdpovědětVymazat
  3. Tak toto si určitě dám.Už se mi sbíhají sliny.

    OdpovědětVymazat