pátek 22. června 2012

Chocolate Fudge Cake

Po cestě do Skotska jsem si pořídila pěkný suvenýr ve formě Kuchařky Baking (aneb britské sladkosti) a velice hloupě zahlásila v autě: "Vyberte si co vám mám upéct," v naivní představě, že si vyberou pro začátek něco jednoduchého, třeba muffiny nebo cookies......nevybrali, rovnou fudge cake.

Varování: recept obsahuje cukr, máslo a stopové množství mouky.

Co budeme potřebovat na těsto: 175g másla, 175g golden caster cukr, 3 vejce, 3 lžíce golden syrup, 40g mletých mandlí, 175g selfrising mouky (mouka smíchaná s práškem do pečiva), špetka soli, 40g kakaa na vaření

Co budeme potřebovat na polevu: 225g másla, 55g tmavého muscovado cukru, 225g čokolády, 5 lžic kondenzovaného mléka, 0,5 lžičky vanilkového extraktu

 

Nejprve bylo potřeba nakoupit všechny ingredience, z nichž jsem o 85 % předtím neslyšela, ale kupodivu se to na potřetí podařilo (poprvé jsem koupila sádlo místo másla a zapomněla jeden druh cukru a mleté mandle, na podruhé Marek koupil mandle, ale v celku). Pak jsem musela zakoupit formu na pečení, kterou tu mají kupodivu docela levnou ve srovnání s ČR, jenom mě trochu rozladilo, že neměli tu, co jsem si vyhlédla.....nevadí, i tahle bude dobrá.

A pak už jenom pečení........Ve středu přišla Sára (nový český přírustek do naší malé Brightonské společnosti) a daly jsme se do toho.

Těsto: Utřeme máslo s golden caster cukrem, postupně přidáváme vejce, sirup a mandle. Do druhé mísy smícháme mouku, sůl a kakao, tuto směs pomalu vmícháváme do máslové směsi. Všecko důkladně promícháme a rozdělíme na dvě poloviny. Upečeme 2 korpusy v předehřáté troubě na 180°C na 30 - 35 min.

Poleva: Všechny ingradience zmíněné výše smícháme a dáme pomaličku rozpustit na sporáku za stálého míchání. Po rozpuštění odstavíme a necháme schládnout, pak na chvilku vložíme do ledničky až nabyde konzistence jako Nutela.

Potřeme korpus a pak na něho položíme druhý a potřeme zbytkem. Necháme ztuhnout.

Fudge Cake se podává ohřátý s vanilkovou zmrzlinou.

Ingredience

Těsto

Poleva před

Poleva po

Korpusy

Chocolate Fudge Cake

Servírujeme se zmrzlinou (Vienetta)

 

Příště bude prý Baklava...

6 komentářů:

  1. Vypadá to luxusně! Kolik stojí letecká pošta z Británie do českých luhů a hájů pro menší balík? ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. se mi sbíhají sliny, když to vidím

    OdpovědětVymazat
  3. Bernie: no to netuším, zjisti si a upeču ti :D

    vh: až přijedete, upeču ho ;)

    OdpovědětVymazat
  4. kveta HlDIŠOVÁ22. června 2012 v 19:46

    ažbudu mít dobrou náladu, tak to zkusím a ingrediencesi zjednoduším.Ještě k tomu mořskému vzduchu:ten je blahodárný navšechny dýchací a plicní neduhy.Takže jejz hluboka dýchej.B.K.

    OdpovědětVymazat
  5. Až potkáš další kuchařku ve výprodeji (myšleno tu tištěnou), tak víš, na koho si máš vzpomenout :-)))

    OdpovědětVymazat
  6. kveta HlDIŠOVÁ: Jasně, babi, dýchám z plných plic.
    S tím receptem si nejsem jistá na kolik se ti to podaří, když to má chuť právě po těch různých druzích cukrů.

    Alča: To tak a budeme mít stejné recepty, ne? :)
    Kuchařka stála 3lb.....možná, že ji ještě někde seženu, ale kupovala jsem to na odpočívadle a poslední a hodně jsem se rozmýšlela, ale teď jsem spokojená :)

    OdpovědětVymazat