středa 2. května 2012

Beef na Slovensko-Česko-Britský způsob

Před pár dny jsme na zkoušku se Zuze koupily beef (hovězí) s tím, že vymyslíme jak se to vaří.

A dopadlo to výborně, protože se do toho vložil Milan a uvařil ho :)

Recept je následující:

Potřebujeme asi 500g na kostičky nakrájeného beef, šťávu z 1 citronu, 1 a 1/2 cibule (víc jsme neměli), 3 našprtané stroužky česneku, brambory, pepř, papriku (koření), sůl, maggi a olej.

Nejdřív jsme naložili maso. Smíchali jsme citronovu šťávu, pepř, sůl, papriku, kapku maggi a česnek s masem a pořádně prohnětli (to dělal Milan :) ). Pak jsme dali zesklovatět 1/2 na kostičky nakrájené cibule na oleji na pánvičku.......pak jsme přihodili maso. Maso pustilo šťávu........ale čas od času bylo nutné dolít trochu vody. Vaří se hodně dlouho......až do změknutí.

Jako příloha byly brambory ala Milan. Nejdřív se nechaly trochu povařit ve slupce, pak jsme je nakrájeli a dali na plech s olejem a 1 na pásky nakrájenou cibulí a dali dodělat do trouby.

Fotku nemám, protože to tak vonělo, že mě to ani nenapadlo fotit.

Vřele doporučuju :)

4 komentáře:

  1. Milan je asi výborný kuchař.

    OdpovědětVymazat
  2. Takovou nevěstu zrovna hledám ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. vyřídím, ale nevím, jestli ti ho Zuze půjčí :D

    OdpovědětVymazat