úterý 29. května 2012

Jak jsem si naběhla

Slibovala jsem ještě, že napíšu něco bližšího o tom, proč se už necítím comfortable (dobře), že jsem kývla na konferenci, která mě čeká asi za měsíc.

Jak jsem již zmiňovala níže/výše, byla jsem asi 10 minut po seznámením se supervisorem pozvána na studentskou konferenci, na což jsem hned kývla (zasvěcení vědí, že Študentská vedecká konferencia není The Doctoral College Research Student Conference) a do večera toho nelitovala. Samer zahlásil (a všichni přikyvovali), že ač je to (překvapivě) v angličtině, že to won´t be problem, because your english is very good (nebude problém, protože tvoje angličtina je dobrá)........a já si myslela něco o zdvořilosti.

Jak je tato zdvořilost velká jsem poznala hned večer, když jsem si pokoušela v restauraci objednat čaj, po několika neúspěšných pokusech vysvětlit číšníkovi o co go, mi řekl, že nic takového nedělají.......nakonec mi ho musela jít koupit Zuze (ostuda). Podobné těžkosti mě pronásledovaly i druhý den, když jsem byla na studijním.....katastrofa (a tam jsou na zahraniční studenty zvyklí......). Pomalu jsem si začala připadat jak ten nebohý Ital z youtube.......no teď, po měsíci je to sice trochu lepší (před 14 dny jsme byli v mekáči a domluvila jsem co chci, kolik toho chci....no akorát mi to zabalili s sebou, když jsem to chtěla dovnitř....no ale i tak je to poloviční úspěch), ale stejně to ještě není ono.....

.......takže si říkám, do čeho jsem se to zase blbec uvrtala......bude to jistě zajímavé.

2 komentáře:

  1. A v čem je problém - mají nějaké nářečí, kterému nerozumíš ty nebo máš špatnou výslovnost? Potom konstatování, že my se domluvíme je :-)))).

    OdpovědětVymazat
  2. No hůř mluvit, jak Indové na Microsoft support lince mluvit nemůžeš, takže bych se nebál :-D

    OdpovědětVymazat