čtvrtek 14. června 2012

Jak jsme jeli do Skotska part 4

Po dobrodružné cestě a super prvním dni přišlo zase malé překvápko v podobě kaluže pod autem.

Takže už večer začal Marek se Zuzkou chodit okolo motoru a zjišťovat co teče........nerozumím tomu, tak jsem se jim tam ani nepletla........ale zaregistrovala jsem, že se to začíná stávat závažnějším a závažnějším (usoudila jsem tak na základě skype-diagnostky a použití montážní jámy (ve které byl mimochodem zdechlej ježek)). Někdy dopoledne začalo být jasné, že na to sami asi nestačíme, proto se Marek odhodlal využít pojistku, kterou si právě pro tyto účely zřídil. Do hodiny přijel borec, který nás odzbrojil informací, že on autům nerozumí, že je jenom řidič a přijel auto odtáhnout do 2,5 hodiny vzdáleného autoservisu......nepochopili jsme. Nakonec si Zuzka vzpomněla, že jedna z kolegyní má manžela automechanika a zavolala mu.

Pan automechanik přijel a nepotěšil nás. Zjistil, že teče chladící kapalina z (mě) blíže neupřesněné trubky a že tato součástka musí být originál a tím pádem  ji bude potřeba objednat až ve středu (Bank Holidays).Takže o dalším postupu bylo rozhodnuto záhy.....letadlo. Nadšení to velké nevzbudilo, protože tahle sranda stála 120 liber, ale čert to vem.

Řekli jsme si, že si ještě užijeme zdejší nádherné krajiny a vyrazili s Kubíkem, Tarjou, Danem a Zuze na procházku do kopce, kde by měl být nejhezčí výhled v okolí....a taky že byl. Po cestě jsme viděli les, ale ne les jako les, ale les jako LES. Pak znova dravce, který ale k Danovu překvapení neútočil, proto si vzal do hlavy, že nám to ještě musí večer ukázat až se vrátí z práce. Srnku (jj, jenom jednu), na tu nás Zuze upozornila slovy: Jé, tam běhá pejsek (ty brýle budou fakt brzo nezbytností). A chráněného živočicha (což nevím, jestli tomu věřit nb si z nás dělali srandu).

Chráněný živočich (údajně)

Cesta na kopec byla dobrodružná, zahrnovala přelézání potoku, čvachtání v bahně, odskok do borůvčí (ne neznečištovali jsme les, jenom jsme se byli podívat na zásobníky pitné vody) a hlavně cestu směrem vzhůru do kopce.......a tady se musím pochválit, protože se začalo projevovat působení mořského vzduchu (ne nadarmo jsou Brighton plicní lázně) a každodenní chození do školy pěšky (a šplhání na kopec zvící kvalit Mariánského Údolí.....zdravím Bernieho)........no, zkrátka, udýchala jsem to a ani jsem se nemusela zastavit, což mě neuvěřitelně potěšilo, takže se mi ty plíce fakt začínají lepšit.

O kulturně-humornou vsuvku se během cesty postaral Dan, který si na horský výšlap vzal Croksy (papuče) s ponožkami a trochu toho zalitoval.

Navečer, když se pak vrátil Dan z práce, vzal kolo, protože místní zvláštnost je dravec (káně, krahujec, poštolka.....něco z toho), který útočí na kolaře, (pravděpodobně) bráníce si svoje hnízdo. Jako zážitek jak z Ptáků. Jestli tomu dravci vadí zvuk kola jak klape nebo pištění brzd........težko říct, ale nebýt připravená na to, že bude na člověka nasraně nalítávat, fakt bych se bála (hlavně o Kubíka, když je to v podstatě taková veverka). Parádní.

A třetí den už jenom další nelidské vstávání uprostřed noci (4 hodiny) a cesta na letiště. Na letišti mě vůbec nepotěšili, protože mi vyházeli můj speciální kodicionér (takové škody) a čistič na pleť dovezený speciálně až z Polska (tragedie), takže kdybyste někdy potkali poďobany individuum s dredama až po zadek a připadalo vám povědomy, tak ano, jsem to já. Let už pak kupodivu proběhl normálně (Zuze se pečlivě modlila) a cesta vlakem z Gattwicku do Brightonu taky. Na Brightonské stanici nás už čekal Milan s kufříkem a informací, že jeho matrace (mám ji zapůjčenou) je ta nejlepší na světě, takže nakonec tak netrpěl, jak jsme se chvíli báli.

Na kopci - půdní profil

Na kopci - náletové dřeviny

Na kopci

Les jako LES

Les jako LES

 

......no a zítra si to dáme znova, protože je potřeba vyzvednout opravené auto :)

6 komentářů:

  1. kveta HlDIŠOVÁ14. června 2012 v 20:24

    Doufám, že preocestuješ více UK.Napiš více o Brghtonu a univerzitě,B.K.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak hodně štěstí ať to vyjde.

    OdpovědětVymazat
  3. Hej já ti dam modleni! I pejska srnku:)) uz ted ze me musí mít všichni srandu! No nic užijte si to tento víkend at mas zase nejake podnětné storky! A nezapomeň co mi mas dovést!

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji za pozdrav :-) Koukám, že to tam máte jednu bojovku za druhou ;-) Zuze je z města, to ji omlouvá, jen toho psa by už mohla poznat :-D

    OdpovědětVymazat