středa 4. července 2012

Jak jsme byli v SeaLife Centru

Předminulou sobotu bylo počasí takové neidetifikovatlné, proto jsme se se Zuze a Milanem (zdravé jádro) rozhodli, že vyrazíme do SeaLife Centra v Brightonu.

Lístky byly opět levnější v Informačním centru, takže jsme nejdřív zašli tam. Jelikož tam pracuje asi polovina Čechů a Slováků, ani nás nepřekvapilo, když nám prodala lístky Milanova známá (studentský 10 GBP), která se velice podivovala, že za celou dobu Zuze s Milanem centrum ještě nenavštívili.

SeaLife Center je v podstatě velké akvárium. V Brightonu jsou největším lákadlem žraloci a obří mořské želvy, které člověk může pozorovat nad hlavou při průchodu tunelem. Měli jsme zrovna to štěstí, že jsme stihli krmení, takže když vám na hlavou obří želva cupuje oliheň, je to opravdu něco co stojí za 10 liber :)

V další místnosti jsou různě velká akvária s různými živočichy. Mají tam obří kraby (už se nikdy v životě nebudu koupat v moři), murény, hvězdice, obří ryby, rejnoky, menší mořské želvičky, korály, ježky, mořské koníky, medůzy, sasanky, kraby poustevníky, chobotnice, olihně (tu jsme neviděli, ptž se někde chovávala), kapry (j, vážně) a mnoho dalších mě neznámých tvorů.

Co nás velice pobavilo byla jedna z chobotnic, která měla pro sebe celé akvárko s hračkou pro batolata (kostka do které se strkají různé tvary tak aby seděly do otvorů) a skálou. Všichni hleděli do akvária ve snaze chobotnici najít a zahlédnout, ale marně. Pak kdosi zahlásil, že už ji neuvidíme, protože se schovává, že je plachá a nemá ráda světlo. A někdo jiný odpověděl, že je přímo před ním přicucnutá na skle (vypadala jako samolepka).

Další vtipnou věcí byli jedni rejnoci, kteří měli akvárko s otevřeným vrškem, takže když se člověk nahnul, mohl si je teoreticky podladit (ale bylo to zakázáno). Zuze na ně aspoň zkusila svoje mlaskání jako na každého psa v širokém dalekém okolí. A kupodivu ty ryby reagovaly.......vystrkovaly čumáky nad hladinu (mírně, tak 20 cm), takže a) chtěly pusu nebo b) chtěly Zuze sežrat.

Co se nám dál podařilo bylo vlézt místo do další místnosti do požární východu (první místo ve VB, kdy byl cesta nejasně značena), takže celé akvárko začalo houkat. Postavili jsme se k tomu zády, takže jsme se zrychleným přesunem oddelegovali někam jinam ve stylu já nic, já muzikant.....

V akváriu jsme si ověřili naše pozorování chování Angličanů....aneb správný Brit je schopen žrát kdekoliv i uprostřed rybiny v akváriu........tam bylo bistro a úplně obsazené lidma.

Akvárium bylo super, doporučuji navštívit (pokud netrpíte klaustrofobií nebo strachem z nohatých klepetnatých věcí), jediná věc, kterou bych si odpustila jsou všudypřítomné davy ječících pobíhajících dětí (j, já vím, akvárko hlavně pro rodiny s dětmi). Opouštěli jsme ho s neodolatelnou chutí na Fish and Chips, kterou jsme následně zažehnali Scampami v Yates (vynikající).

1 komentář:

  1. Mněli jste vydržet na tom požárním schodišti abyste zjistili co se bude dít(ze studijních duvodu):-))))).Asi super akvárko,nenechame si ujit.VH

    OdpovědětVymazat