úterý 15. května 2012

Jak jsem pekla puff pastry

Puff pastry aneb listové těsto......

.....jak jsem už předestřela v některém z minulých příspěvků, zakoupila jsem jeden z rozličných balíčků puff pastry (listového těsta), že ho vyzkouším. Celou dobu mi vrtalo hlavou v čem jsou všechna ta těsta jiná, že to má jednou modrý, jindy zelený obal a jsou rozdělená podle náplně (od stejné společnosti, samozřemě) a dokonce slané/sladké (to je dražší) pečivo.....no, po vyzkoušení jednoho druhu bych asi tak řekla, že v ničem.

Takže s puff pastry můžete s klidem gentlemana jednat jako s obyčejnými listovým těstem.

Nejdříve je třeba rozválet válečkem, pokud nemáte váleček, použijte cokoliv vhodného tvaru co je po ruce (před použitím omyjte)

Pak vložte vhodnou náplň....v našem případě sýr se šunkou nebo čokoláda.

Nakonec upečte dozlatova (nb do podobné barvy).

Podávejte ještě teplé (protože vám stejně nic jiného ani nezbude :) ).

No a kdybyste si s tím ještě pořád nevěděli rady (což nepředpokládám, ptž nejste Briti), na těstu je odkaz na web o těstu :)

Žádné komentáře:

Okomentovat