čtvrtek 3. května 2012

Jak jsem se vydala do školy II.

Jak jsem slíbila.......pokračování prvního dne ve škole je níže.

Takže jak jsem říkala, budovu jsem našla celkem snadno, dokonce i vchod do ní (což někdy nemusí být jen tak – viz Polsko). Problém jsem trochu měla s tím, abych našla schody, protože ty jsou tu trochu schovanější za dvoje dveře, ale nakonec se podařilo. Dokonce jsem dorazila do druhého patra před kancelář mého tutora.......sice 15 minut pozdě, ale to se ještě dá.

Můj tutor se objevil v zápětí a ukázal se být velice milý. Předali jsme si nějaké ty papíry a zavedl mě do doktorandské místnosti. Je to velký kancl, srovnatelný s trochu větší učebnou GISu pro 21 lidí (teda stolů je tu 21, jinak jsem vždycky viděla po hromadě tak maximálně 5 lidí).

Byla jsem představena několika přítomným doktorandů, jejichž jména si, jak jinak, nepamatuju, kromě Richarda, který byl tak hodný a půjčil mi svoje přístupové údaje, jinak bych se nedostala na počítač. Složení doktorandů je vskutku různorodé, zatím jsem potkala 2 (nebo 3 nejsem si jistá) Angličany, 1 Polku, 1 Malajku, 2 Araby a 1 těžko říct, asi Afroangličan.

Jenom co jsem byla v kanclu tak všeho všudy 5 minut (nebo že by to bylo ještě na chodbě?), už jsem dostala pozvání na červnovou doktorandskou konferenci. Říkala jsem si, že by mohlo být fajn odprezentovat nějaké to územní plánování, tak jsem ještě během dvou dnů (k velkému překvapení Richarda, který to má na starosti) zplodila abstrakt. (to jsem ještě netušila, že jsem na sebe upletla pořádný bič, no o tom ale zase jindy).

Počítač u kterého jsem seděla by přizpůsobený pro disabled person (= zdravotně postiženou osobu) a ze začátku jsem měla docela problém, neboť myš vypadala jako něco ze Star Treku a hlavně se s ní nehýbe, takže jsem s tím docela zápasila (fotku dodám až tu nikdo nebude, ptž je mi to trapné fotit :) ) a klávesnice........anglická klasika. Při startu počítače mě trochu dostala hláška (já blbec jsem si ji měla vyfotit) něco v tom smyslu, že člověk nemá moc pracovat a má si dělat dostatečné přestávky v práci, aby chránil svoje zdraví.

No a překvápko na sváču........koupila jsem si sendviče (dobrotka) a džusík, který se ukázal být sirupem.....naštěstí jsem se toho nenapila, ale jelikož jsem měla malé podezření, nejdřív jsem ochutnala špičkou jazyka........no teď si ho dělám do školy s vodou každý den.

Jak proběhlo připojování notebooku (asi bych se už měla naučit říkat laptop, ptž tu na mě každý čumí když to řeknu) o tom příště.

myš

myš

Myš

kancl

kancl

Doktorandský kancl

5 komentářů:

  1. A jak se s tou myší pracuje? Ještě jsem nic takového neviděla - asi proto, že nemám žádnou disabled person ve svém okolí. (Někteří v mém okolí jsou trochu na hlavu, ale na to speciální myš nepomůže.)

    OdpovědětVymazat
  2. Úplně na hovno :)

    Je to pro člověka, který má nějaké problémy se šlachami a klouby v rukách, takže nemůže psát na klávesnici a myšovat. Na psaní má nějaký speciální SW a na myšování tuhle věc. Ta myš leží na podložce, nehýbe se s ní, jenom s tou červenou kuličkou. Vlevo jak jsou ty tlačítka, tak to je jako levé tlačítko myši, to menší je zpět (super vynález mít ok a zpět na jednom místě.....hodně jsem si tím procvičila trpělivost), vpravo je pravé tlačítko myši a to menší jsem radši ani nezkoušela.

    OdpovědětVymazat
  3. Baru, vyfot prosim to bootování s tou hláškou, to by měli zavést u nás v práci taky ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jen mi blbci češi používáme notebook, taky s tím mám problém a často to zaměním ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. No to nevím, jestli se mi ještě podaří, ptž už nesedím u nich na kompu, ale nosím si laptop :) Ale pokusím se, ráda bych to měla ve své sbírce nápisů.

    OdpovědětVymazat