pátek 11. května 2012

Maďarsko - Slovensko - Český guláš

Další z naší malé Brightonské společnosti kdo by se z fleku mohl vdávat je Marek......

........předevčírem (včera a dnes) nás pohostil svou variací na téma Maďarský guláš.

Příprava pokrmu není zase tak náročná (z tohoto tvrzení vyjímám vaření knedlí v super udělátku).

Co budete potřebovat.......hovězí maso, papriku, rajče, žampiony, česnek, cibuli, brambory, pepř, sůl, vodu a pytlík gulášové polévky......jinými slovy: všechno se nakrájí na kousky a dá vařit do velkého hrnce do změknutí......pokud se stane nějakým nedopatřením to, že by to furt ještě něco chtělo, vysypte tam tu gulášovku.

Druhou výzvou byla knedla připravovaná z britské mouky (fotky z přípravy se v dohledné době objeví na FB) a kvasnic (to nemusí být zas taková sranda jak to vypadá........ale dopadlo to dobře, takže jsem mohla obdivovat Markovo udělátko na vaření knedlí v páře (viz fotky), původně je to na rybu, jak mi bylo vysvětleno, ale to nic nemění na tom, že to chci taky :)

Vypadalo to trochu jak ve školní jídelně:

guláš

Guláš

super udělátko zavřené

Super udělátko zavřené

super udělátko otevřené

Super udělátko otevřené

hotový pokrm

Hotový pokrm, který způsobil, že jsem pak už nebyla schopná náležitě popsat zkušenost s IT specialistou v minulém článku, protože to bylo táááák dobry (a na druhý den uleženy ještě lepší), že jsem toho snědla asi kopec.

 

Po víkendu, na který jsem si naplánovala pečení z místního listového těsta, poreferuju jak to dopadlo, protože jsem poněkud znejistěla, když jsem zjistila, že tu mají listové těsto rozdělené podle toho jaká náplň se dovnitř dává (takže asi miliarda druhů slaného a jedno sladké).......a já vždycky žila v blažené naivitě, že listové těsto je jenom jedno.

3 komentáře:

  1. taky občas dělám jídlo ve stylu co jsem kde našel, a bývá to výborné. Jenom si občas nepamatuji, postup a co vše jsem do toho dal. Takže nikdy nedocílím dobré chutě jako poprvé

    OdpovědětVymazat
  2. Nebylo potřeba guláš něčím zahustit? A když ano, tak čím?

    OdpovědětVymazat
  3. Tenisák:
    Proto si to píšu ;)

    Loóóňa:
    Na zahuštění sloužily ty brambory, které se rozvařily.

    OdpovědětVymazat